AIPLA Legal Secretaries and Administrators Conference (LSAC) July 29-30, 2019

Event Location

American Intellectual Property Law Association 1400 Crystal Drive, Suite 600 Arlington, VA 22202

Day 1

Duy 1			
Time	Topic	Speaker(s)	
8:45 – 8:55 am (10 min)	Welcome	Jolyn Eley, Acting Administrator for the Office of Stakeholder Outreach and Patents Ombudsman	
8:55 - 9:15 am (20 min) 9:15 – 11:00	Technology Center Overview	Derris Banks, TC Director 2600 Janice Tippet,	
(1 hr. and 45 min)		Management and Program Analyst	
11:00 – 11:15 am (15 min)	Break		
11:15 – 11:45 am (30 min)	Office of International Patent Cooperation • Global Dossier Initiative	Jason Simms	
11:45 – 12:15 (30 min)	Petitions		
12:15 – 1:30 pm (1 hr. 15 min)	Lunch		
1:30 – 2:00 pm (30 min)	Financial Manager and Patent Maintenance Fees Storefront (Office of Finance)		
2:00 - 2:30 (30 min)	Office of Data Management		
2:30 -2:45 (30 min)	Break		
2:45 – 3:15 (30 min)	Office of the Commissioner for Trademarks	Robert Lavache, attorney Advisor finding speaker	
3:15 – 3:30 (15 min)	Office of Stakeholder Outreach and Patents Ombudsman	Theresa Williams, Management and Program Analyst Office of Stakeholder Outreach and Patents Ombudsman	
3:30 – 4:45 (15 min)	Office of Patent Information Management (OPIM) • Docx	Richard Fernandez Matt Young	
4:45 – 5:00 (15 min)	AIPLA survey or the end; index cards for questions		
5:00 - 6:00	Welcome Reception		

AIPLA Legal Secretaries and Administrators Conference (LSAC) July 29-30, 2019

Day 2

Time	Topic	Speaker(s)
8:00 - 8:30 (30 min)	Breakfast	
8:30 – 10:30 (2 hrs.)	Office of Patent Legal Administration	
10:30 – 10:45 (15 min)	Break	
10:45 – 11:00 (15 min)	Office of Innovation Development	
11:00 – 11:15 (15 min)	Customer Experience	
11:15 – 11:35 (20 min)	OPESS	Alicia Kelley, Supervisory Program Support Specialist
11:45 – 1:00 (1hr. 15 min)	Lunch	
1:00 -2:15 (1hr. 15)	Overview of Patent Cooperation Treaty (PCT) and Prosecuting International Application (Part 1)	PCT Special Program Examiners Robin Hylton Harry Kim Layla Lauchman Shane Thomas
2:15 – 2:30 (15 min)	Break	
2:30 – 4:30 (2 hr.)	Overview of Patent Cooperation Treaty (PCT) and Prosecuting International Application (Part 2)	(speakers above)
4:30 – 4:45 (15 min)	Closing Remarks and Evaluation	